Masala Chai – aroma care te cucereste pe loc

Publicat pe Actualizat pe

masala chai

India este renumita pentru ceaiul aromat, care te cucereste pe loc. Daca ai vizitat aceasta „tara a mirodeniilor”, atunci sigur ai gustat masala chai. In orice casa pasesti, pe orice drum mergi gasesti aceasta bautura magica.

Ce face acest ceai atat de special? Nici eu nu stiu raspunsul cu adevarat! Laptele vacilor, ghimbirul, cardamomul sau pur si simplu dragostea mainilor care il prepara! O cana din „elixirul zeilor” si deja te simti alt om, in alta dimensiune, in timp ce papilele gustative cunosc cu adevarat extazul.

Cum il prepari

Ingrediente (pentru doua portii):
– 300 ml apa
– 200 ml lapte
– un centimetru de ghimbir proaspat
– 6 seminte de cardamom verde
– doua lingurite de ceai negru
– o jumatate de lingurita de Garam Masala (se gaseste si in supermarket)
– doua lingurite de miere (*optional).

Metoda de preparare:

1. Ghimbirul se decojeste, se taie in felii si se zdrobeste usor cu lama cutitului.
2. Semintele de cardamom se zdrobesc si ele usor cu lama cutitului, pentru a-si lasa mai bine aroma.
3. Se pune la fiert apa impreuna cu ghimbirul si cardamom-ul. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga laptele, apoi ceaiul negru si Garam Masala si se lasa in continuare la fiert, pe foc mediu, pana cand incepe sa clocoteasca.
4. Inainte de a fi pus in cesti, chai-ul se trece printr-o strecuratoare.
5. Masala chai se serveste fierbinte, indulcit cu zahar sau miere.

Lasă un comentariu