Cum se poartă saree-ul?

Publicat pe

Indiencele preferă să se înfășoare materiale superbe  decât să-și croiască haine din ele în stil occidental. Saree-urile sunt țesute special în acest scop. Prin urmare, unul din capete este brodat, iar celălalt este lucrat simplu. Capătul brodat (pallu) este lăsat liber, el aruncându-se peste umăr; celălalt capăt este tăiat asemenea unui cordon, care va strânge mijlocul și va fi ascuns în minicorsetul purtat de femei, sau choli. Partea din saree care se înfășoară în jurul corpului este brodată numai jos.

Pentru a purta un saree, ai nevoie de două accesorii importante: topul/bluzița și o jupă strâmtă sau o cingătoare. Mai întâi, capătul materialului care nu este brodat va fi prins de jupă în așa fel încât partea brodată a țesăturii să atingă pământul. Apoi, începe și înfășoară materialul în jurul corpului, în sensul acelor de ceasornic.

Cu ajutorul degetului mare și al inelarului, fă cinci sau șapte pliuri, nu mai mari de 11 cm fiecare. Ele vor fi aranjate pe partea stângă a corpului și, ca să nu se desfacă, prinde-le bine de jupă sau sub cingătoare. Aceste pliuri denotă eleganță.

Continuă, apoi, să înfășori și restul de material, în așa fel încât capătul rămas liber (pallu) să poată fi încrețit puțin și aruncat peste umărul stâng, în așa fel încât să acopere puțin și brațul stâng.

Reclame

3 gânduri despre „Cum se poartă saree-ul?

  aurora a spus:
  iulie 8, 2011 la 10:35 pm

  aiaiiaaiai imi place sari ul tareeee vreeauuu siii euu

  Deea a spus:
  decembrie 17, 2011 la 1:57 pm

  Ms mult!!!!!Acum stiu cum sa il pun!:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s