Kajal makeup

Publicat pe Actualizat pe

Creionul Kohl este cunoscut sub diverse nume în limbile din Asia de sud, cum ar fi sirma sau surma în Punjabi, kajal în Hindi şi Urdu, kanmashi în Malayalam, kaadige în Kannada, kaatuka în Telugu şi kan mai în Tamil.

În India, este folosit de femei ca un tip de dermatograf care se aplică in jurul ochilor. Chiar și acum, în sudul Indiei rurale, în special în Karnataka, femeile prepară Kajal-ul acasă. Acest Kajal homemade este utilizat chiar și pentru sugari. Tradiția locală consideră că este un lichid  foarte bun pentru ochii obosiți, protejându-i de razele puternice ale soarelui.

Cum se prepară Kajal-ul acasă?

Prepararea Kajal-ului în casă începe prin cufundarea unei cârpe curate, albă subțire, de aproximativ patru pe patru centimetri pătrati, în pasta de lemn de santal, apoi se lasă la umbră pentru a se usca. Acest proces de uscare se face pe tot parcursul zilei. După apusul soarelui, se face din pânză un fitil, care este folosit pentru a lumina o lampă din noroi umplută cu ulei de ricin. Un capac din alamă este pus peste lampă, lăsându-se un spațiu mic, suficient pentru oxigenul care ajută la arderea lămpii. Aceasta este lăsată să ardă peste noapte. Dimineața, una sau două picături de unt pur sau de ulei de ricin se adaugă la funinginea care s-a depus pe capacul de alamă. Compoziția este stocată într-o cutie uscată și curată.

Toate ingredientele folosite în acest preparat (lemn de santal, ulei de ricin, unt pur) au proprietăți medicinale,  ele fiind utilizate ca medicamente naturale în terapii indiene ca Ayurveda și Siddha.

În mediul rural din Bengal, Kajal-ul se face din planta „Monosha”, care este un tip de cactus. Frunza de Monosha este acoperită cu ulei sș se mentțne deasupra unei lămpi de noroi. În câteva minute frunza este acoperită cu cremă de funingine neagră și moale, care este atât de naturală și sterilă încât se aplică și sugarilor.

Anunțuri

4 gânduri despre „Kajal makeup

  arahnia a spus:
  Decembrie 12, 2011 la 1:49 am

  De unde se poate cumpara Kajal / Kohl ?

  elvira a spus:
  Ianuarie 29, 2012 la 8:11 pm

  unde as putea procura?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s