Camera secretă din Librăria Națională din India

Publicat pe

O descoperire recentă (noiembrie 2010), o încăpere ascunsă se află în incinta Librăriei Naţionale Indiene, găzduită de Casa Belvedere, din Calcutta. În timp ce clădirea traversa lucrări de restaurare anul trecut, mai mulţi membri ai institutul Archeology Survey din India au identificat locaţia unei mari camere misterioase, având o suprafaţă estimativă de aproximativ 92 de metri pătraţi (nu s-a pătruns încă în această încăpere). Ceea ce contribuie masiv la adâncirea misterului este faptul ca arheologii nu au găsit nicio intrare în cameră, nici chiar după ce au cercetat, pe afară, fiecare centimetru pătrat al tavanului şi al pereţilor ce alcătuiau camera. Ceea ce s-a descoperit a fost doar un fel de arcă unită cu peretele la un moment dat.

De vreme ce Casa Belvedere a fost căminul cârmuitorilor britanici din timpul dominaţiei coloniale engleze, există câteva teorii interesante referitoare la ce s-ar putea afla în spatele pereţilor camerei secrete. Aparent, era o practică des întâlnită în rândul britanicilor acelor vremuri să zidească în „camere ale morţii” condamnaţi, şi aceasta este una dintre speculaţii deoarece unele surse pretind că această încăpere ar avea întocmai dimensiunile uneia de acea natură. Alţii spun că ar putea conţine comori ascunse de vreme de britanicii vremii erau cunoscuţi şi pentru că îşi doseau bogăţiile în aşa-numitele „camere oarbe”. Un lider colonialist ar fi fost cu certitudine un om bogat, aşadar este o ipoteză validă.

Cum niciun perete nu poate fi demolat din pricina importanţei istorice a clădirii, arheologii aşteaptă pentru moment permisiunea Ministerului Cultural Indian înainte de a fora o gaură prin perete pentru a cerceta interiorul camerei măcar din afară cu o lanternă.

Sursa: http://www.descopera.ro/cultura/8036586-top-10-camere-ascunse-si-pasaje-secrete

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s