Legumele din India

Publicat pe Actualizat pe

Legumele sunt populare pe tot cuprinsul țării, dar în vegetarianul sud sunt pe locul întâi. Cea mai bună cale pentru a gusta din larga varietate este să comanzi un thali (platou de lemn). Platoul acesta are, pe margini, șase sau mai multe katoris (farfuriuțe) fiecare cu câte o legumă. De asemenea, are și un dahi (iaurt), condimente și mighai (budincă dulce).

 

Începe cu rasam (supă strecurată) și continuă să-l rotești, amestecând orezul fiert din mijlocul platoului cu fiecare dintre felurile de mâncare din farfurioare. Un thali este deosebit de gustos, sănătos și întotdeauna un pic diferit de ultimul pe care l-ai mâncat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s