Iubire indiană

Publicat pe

Legenda Iubire indiană dezvăluie iubirea pură pe care și-o poartă un bărbat pe nume Shurasena și soția sa Sushena. Pasiunea indiană se înalță, coboară și trece dincolo de moarte.

Povestea

Shurasena era un Rajput (membru al unei caste din nordul Indiei) și stăpânea un sat întreg, fiind în slujba regelui. Astfel, el a fost chemat să își arate dragostea față de rege. Aflând acestea soția îndurerată îl pune să promită că se va întoarce la ea în prima zi a lunii Chaitra (prima zi a primăverii). Shurasena îi promite, iar Sushena rămâne să numere zilele în așteptarea primăverii.

Timpul a trecut, venind sărbătoarea primăverii când cântul melodios al cucului cheamă iubirea, iar albinele, îmbătate de mireasma florilor bâzâie precum arcul lui Kama, zeul iubirii. Fericită, Sushena se gătește pentru soțul ei, în speranța că acesta își amintește de promisiunea făcută și se întoarce acasă. Făcându-se noapte, soția își pierde orice speranță. Și pe când o chinuiau gândurile, viața o părăsește. Între timp Shurasena reușește să ajungă acasă si când intră în cămin, își găsește soția fără suflare și gătită precum floarea deschisă si smulsă din pământ. Privind-o, îl  copleșește disperarea și când o ia în brațe, jelindu-se, se stinge și el.

Când Chandi, zeița binecuvântărilor, a văzut suferința celor doi, s-a hotărât să-i aducă la viață. Și de atunci cei doi nu s-au mai despărțit niciodată.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s