Bijuteriile Indiei

Publicat pe Actualizat pe

Femeile din India sunt atât de frumoase și datorită bijuteriilor prețioase pe care le poartă. Iată o scurtă excursie virtuală în lumea răsfățului oriental.

Shringaar Patti / Maatha Patti

Reprezintă ornamentul ce se aşează pe cap, format dintr-o bijuterie ce merge pe cărarea centrală a părului până la frunte unde are o tikka şi o margine ce atârnă pe frunte. Face parte din categoria bijuteriilor de templu, având un statut special şi fiind folosit mai mult în reprezentaţiile de dans clasic.

Maang Tikka

Este varianta „redusă” a shringaar patti, având doar piesa centrală de pe cărare cu acel tikka ce coboară pe frunte. Oferă un aer aparte şi atrage priviri de admiraţie.

 

Jhumar / Jhoomar: ornament pentru păr

În formă de evantai, acest ornament este caracteristic culturii musulmane din India şi a fost cu precădere iubit de moguli. Fără vreo restricţie, este apreciat de toate femeile deoarece conferă o senzualitate aparte.

Bindi

Este punctul purtat de femei pe frunte, acolo unde se găseşte Ajna Chakra, al treilea-ochi. Tradiţional, el este purtat de femeile căsătorite ca simbol al energiei feminine şi se crede că protejează atât femeia, cât şi bărbatul. Se aplică folosind sindoor, o pudră roşie din lemn de santal. Este folosit şi în timpul ceremoniilor religioase de ambele sexe pentru a invoca sentimente religioase şi concentrare.

În epoca modernă, s-a renunţat la restricţiile legate de starea civilă sau religie. A devenit o modă, fiind purtat de tinere şi femei de altă religie decât cea hindusă. De asemenea, nu mai există reguli privind forma sau culoarea; a devenit un accesoriu chic, asortat la vesimentaţie. Stilul bindi-ului diferă de la regiune la regiune.

Nath: cercelul pentru nas

Vine în două variante: una pentru mirese, în care cercelul este mai mare, circular şi este prins în păr printr-un lanţ fin şi una simplă, cum se poartă acum orice tip de „piercing” – mai mic, mai mare, aur, argint, cu sau fără piatră.

 

Jhoomka / Jhoomki: cerceii

Cu un model unic pentru fiecare regiune, aceşti cercei au o formă de candelabru supradimensionat cu o terminaţie de clopot. Obligatorii pentru mireasă, sunt împodobiţi cu pietre preţioase şi o fac să semene cu o regină.

 

Chooda: brăţara de căsătorie

Sunt acele brăţări infinite purtate pe mâini care scot clinchetul deosebit de plăcut la auz. Obiceiul este ca viitoarea mireasă să nu-şi vadă brăţările înainte de ceremonia de căsătorie; atunci va fi întâia oară când va purta acest tip de brăţară. Primele brăţări vor fi purtate timp de 40 de zile după care doar cumnata are voie să le dea jos.

 

Haathphool: inelul-brăţară

Este un minunat ornament ce se poartă pe mâini, pornind de la încheietură şi până la degete unde se termină cu inele. Multicolor şi inspirând graţie, face parte din categoria „must-have” pentru trusoul de nuntă.

 

Payal: brăţara de picior

Odată cu inelul de picior, brăţara este obligatorie să fie purtată de mireasă. De argint şi în pereche, payal-urile scot acelaşi clinchet plăcut când păşeşti şi sunt de o frumuseţe deosebită, mai ales dacă sunt împodobite şi cu alte pietre preţioase.

 

Sursa: http://www.namasteindia.ro

Reclame

7 gânduri despre „Bijuteriile Indiei

  Munteanu Ancuta a spus:
  decembrie 8, 2010 la 7:53 pm

  La 4 ani am avut primul inel cu piatra verde asa mi-am dorit,cind am crescut si mi-am descoperit zodia, piatra verde era piatra norocoasa zodiei,imi plac grozav bijuteriile in mod deosebit cerceii,ma chinui de citeva luni sa-mi gasesc o pereche de cercei de argint model indian.Multumesc mult.Rugati-l pe mosu sa-mi spuna citeva adrese pe net,pina de craciun sa-mi indeplinesc dorinta.Nr.de tel 0748810993.

  hedwig a spus:
  ianuarie 27, 2011 la 5:03 pm

  corect…dap apare si sursa…scuze pentru comentariu….apreciez munca deoarece ai strans multe lucruri mai ales despre alfabet si limba!

  FemeiaStie a spus:
  aprilie 8, 2011 la 9:05 pm

  Superbe bijuteriile, pline de viata, deosebite, feminine. Totusi…hmmm, nu stiu daca as avea curajul sa apelez la cercelul in nas. 🙂

  Lavinia a spus:
  aprilie 16, 2011 la 5:47 pm

  cat ar costa un sari si niste bratari?

   Loredana Fîntînă a spus:
   aprilie 16, 2011 la 5:52 pm

   depinde de model. un saree poate costa de la 250 RON iar bratarile de la 20 RON. poti intra pe pagina de facebook revaaz – magazin indian online, o gasesti in dreapta, acolo o sa vezi multe produse si poti cere detalii intr-un mesaj privat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s