Hindi Makeup

Publicat pe Actualizat pe

Femeile din India sunt renumite pentru machiajul lor, deoarece conturul în exces al ochilor, mâinile și picioarele pictate cu henna și bindi-ul din frunte sunt etalonul în frumusețe.

Make-up-ul indian se identifică prin multă culoare, mult gloss, conturarea puternică a pomeților, a nasului și a liniei maxilarului. Ochii sunt în centrul atenției, pentru că ei sunt cei care definesc întreg machiajul.

Acest tip de make-up necesită multă îndemanare, talent, răbdare și timp. Pentru a da viață magiei indiene  trebuie să machiezi ochii ca și când ai picta.

Trebuie știut că arta machiajului indian pune accent pe conturarea sprâncenelor, a ochilor și a buzelor. În realizarea acestui make-up ai nevoie de un fond de ten mai închis, pentru a da o tentă măslinie tenului.

Cum te transformi într-o divă de la Bollywood?

► Pentru început aplici o cremă de față drept bază pentru machiaj. Aceasta închide porii și ajută machiajul să reziste mai mult

► Întinde foarte bine fondul de ten de culoare închisă cu buricele degetelor, astfel încât fața să fie acoperită în totalitate.

► Pentru a fixa machiajul aplică pudră.

► Dacă ai probleme cu cearcănele, folosește un anticearcăn.

► Pentru pleoape se utilizează două culori. Aici poți opta pentru auriu și maro, iar la colțul exterior al ochiului poți aplica fard negru. Nu uita să dai luminozitate privirii prin auriul aplicat atât la colțul interior al ochilor, cât și pe arcadă.

► Conturăm ochii cu un tus negru și cu un dermatograf negru, apoi îi definim cu ajutorul mascarei.

► În funcție de culoarea fardului se alege și rujul, în cazul nostru se poate folosi un gloss roz. Pentru a rezista mai mult aplică un strat subțire de pudră.

► Pomeții se accentuează cu un blush puțin mai închis: zâmbește și imediat sub pomete pompează cu pensula.

► Pentru a te bucura de un make-up rezistent pulverizează cu apă termală fața și gâtul. Apa este un bun fixator, astfel pulverizează de la o distanță de 15-20 de centimetri.

► Machiajul este complet după aplicarea bindi-ului, acel accesoriu aplicat pe frunte, care te duce cu gândul la divele indiene. Un sari și multe brățări la mâini și la picioare ar completa acest tip de make-up.

► Dacă ești mai nonconformistă poți să folosești pe cărearea părului și pe frunte acea pudră roșie indiană numită sindoor, fiind utilizată doar de femeile căsătorite.

Acum ești gata pentru o seară de neuitat cu specific indian.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s