O floare și doi grădinari

Publicat pe Actualizat pe

Bollywood este supranumele (glumeț) al caselor de filme în limba hindusă. Denumirea „Bollywood” a apărut prin anii 1970, fiind dată după numele studiourilor americane din Hollywood. Această industrie a reușit să împletească într-un mod armonios dragostea, tradiția și religia hindușilor. Frumusețea filmelor constă în peisaje mirifice, culori vibrante, povești pasionale și muzică antrenantă.

O floare și doi grădinari (Ek Phool Do Mali) este un film apărut în anul 1969. Acesta poartă privitorul într-o lume fascinantă, unde dragostea și suferința se întrepătrund într-un ritm amețitor.

Povestea: După moartea soției sale, Kailash suferă un accident, în urma căruia nu mai poate avea urmași. El se retrage în munți, unde deschide un club de alpinism, la care vin studenți din toată lumea. Printre ei este și Amar, conducătorul unui grup din Africa.

În drumurile sale prin munți, Amar o întâlnește pe Somana, o tânără și frumoasă localnică. Ce doi decid să se căsătorească, dar Amar este surprins de o avalanșă. Disperată, pentru ca și-a pierdut iubitul și așteptă un copil, Somana încearcă să se sinucidă, dar e salvată de Kailash, care-i propune o căsătorie formală, astfel încât onoarea îi va fi salvată, iar copilul va avea un tată.

La puțin timp, mama Somanei primește o scrisoare de la Amar, pe care toți îl credeau mort. Fără a-i spune nimic fiicei sale, ea se întâlnește cu Amar în Kathmandu, pentru a-l face să creadă că Somana a murit. Îndurerat, Amar se întoarce în Africa. Somana își continuă viața în noua familie, alături de Kailash și Bobby, fiul ei.

După o vreme, Amar pleacă în India, cu o nouă echipă de alpiniști. Întâmplarea face să-l cunoască pe Bobby, fiul său. Invitat de Bobby acasă, Amar va avea o imensă surpriză: Somana trăiește!

Somana, Kailash și Amar, victimele unui destin greu de controlat, vor mai fi puși la o grea încercare, când Bobby este răpit de un contrabandist.

Acest film a fermecat generații întregi și a făcut multe femei să-i fredoneze melodiile.

Anunțuri

3 gânduri despre „O floare și doi grădinari

  Nume a spus:
  Octombrie 1, 2010 la 4:21 pm

  Am vazut filmul. De atunci ma tot intreb cum a fost posibil ca dintr-o cazatura pe scari, Kailash sa nu mai poata avea urmasi. Puteau totusi sa gaseasca alt fel de accident. Nu stiu… De ex.: sa-i intre un motociclist in viteza cu roata intre picioare.

   Georgiana Buliga a spus:
   Noiembrie 15, 2010 la 3:00 pm

   Probabil i-a fost afectata o parte a creierului…

  elana a spus:
  Februarie 22, 2012 la 11:50 pm

  cine este are dvd,,cu fimul .O FLOARE SI DOI GRADINARI….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s