Moarte la curtea Rajahului – Shivani Singh

Publicat pe Actualizat pe

Aceast roman de epocă prezintă India colonială la răscruce de drumuri: rajahi, concubine, dansatoare, copii din flori.

Moarte la curtea Rajahului este o carte cu toate ingredientele oricărui mystery: dragoste, necunoscut, desfrâu, capriciu, păcat, cruzime şi crimă. Moartea stă la pândă în ungherele tenebroase ale palatului din Sirikot, înfăşurată strâns în giulgiul secretelor de familie bine păzite. Nepoata rajahului, o fetiţă de 13 ani, îşi propune să investigheze. În încercarea de a dezlega misterul crimei de la Curte, Lila cunoaşte tot ce nu ar trebui să ştie: desfrâul regilor, povestea concubinelor şi a copiilor din flori. În timpul periculoasei sale anchete de copil, ea întrezăreşte dragostea şi trăieşte, privind cu ochi inocenţi dar cunoscători, India colonială la răscruce de drumuri. Şi găseşte ucigaşul acolo unde nu se aştepta!

Numai că acesta nu este numai un roman de epocă sau un mystery de calitate, ci o adevărată perlă a literaturii universale. Comparat, pe bună dreptate, cu bestsellerul Să ucizi o pasăre cântătoare, una dintre cele mai bine vândute cărţi ale tuturor timpurilor, romanul este atât de bine scris încât oriunde l-ai deschide te va copleşi frumuseţea scrisului.

2 gânduri despre „Moarte la curtea Rajahului – Shivani Singh

    Oana a spus:
    ianuarie 5, 2011 la 12:23 pm

    Îmi doresc să citesc această carte, am auzit numai cuvinte frumoase…

    andronescuandrada a spus:
    februarie 16, 2015 la 11:20 pm

    Eu am comandat cartea si o astept cu nerabdare.Deasemenea,celor care iubesc cultura indiana le recomand un roman pe care l-am citit de curand, Casatorie din dragoste de Vasugi Ganeshananthan. Spor la lectura si la a descoperi cat mai mult din farmecul iubitei Indii.

Lasă un comentariu